U ČETVRTAK PRVI TRETMAN PROTIV KOMARACA

       Preduzeće „SANIT M&M“ iz Niša obaveštava građane opštine  Dimitrovgrad da će u četvrtak, 31. maja obaviti prvi tretman suzbijanja odraslih formi i larvi komaraca na teritoriji opštine.

Suzbijanje odraslih formi komaraca počinje u 06,00, a larvi komaraca u 08,00 časova. Tretman će biti obavljen u priobalju Nišave u ataru sela Gradinje, od ulaska u grad do izlaska iz Željuše, u priobalju Lukavačke reke, kao i oko vade u sportskom centru park i na gradskim zelenim površinama.

Kako bi se izbegle neželjene posledice, građanima se preporučuje da u vreme tretiranja ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce, kao i da prozore svojih stambenih jedinica u ranim jutarnjim časovima drže zatvorenim. Pčelarima se preporučuje da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava. Tretman larvi komaraca vrši se neškodljivim ekološkim preparatom, koji ne iziskuje posebne mere predostrožnosti. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje.

 

N.S.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *