SVEČANOM SEDNICOM U BOSILEGRADU, NACIONALNI SAVET BUGARSKE MANJINE U SRBIJI, OBELEŽIO NACIONALNI PRAYNIK BUGARSKE KOJI JE UJEDNO I DAN BUGARSKE MANJINE, TREĆI MART

            Danas je u Bosilegradu održana sednica Nacionalnog saveta, koja će imati i svečani karakter – povodom Dana oslobođenja Bugarske od otomanskog ropstva, 3. marta, koji je ujedno i praznik bugarske nacionalne manjine u Srbiji. Pre sednice članovi saveta položiti су cveće pred spomenik Vasila Levskog i posetiлi Osnovnu školu Georgi Dimitrov, gde su  učenicima podeliti martenice, povodom 1. marta, simboličnog početka proleća. Danas je održana i redovna sednica Nacionalnog saveta na kojoj je usvojen Budžet za 2019 godinu.

Evo šta je tim povodom za RTC izjavio predsednik NS Stefan Stojkov:

 

Svečanoj sednici Nacionalnog saveta prisustvovao je i predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, koji je rekao, da je i danas pokazano jedinstvo u radu Nacionalnog saveta.

 

Predsednik opštine Bosilegrad, Vladimir Zahariev izkazao je zahvalnost svim zvaničnim institucijama u Srbiji i Bugarskoj koje su daju svoj doprinos na poboljšanju položaja bugarske manjine u Srbiji.

 

 

V.A.

foto: Slavica Vasov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons