SUTRA ĆE U HOLU DOMA KULTURE U PIROTU BITI ODRŽANA SVEČANA DODELA NAGRADA UČENICIMA OSNOVNIH ŠKOLA I DECI PREDŠKOLSKIH USTANOVA U OKVIRU NAGRADNOG KONKURSA JAVNOG KOMUNALNOG PREDUZEĆA ”REGIONALNA DEPONIJA PIROT”

                         Sutra će u holu Doma kulture u Pirotu biti održana svečana dodela nagrada učenicima osnovnih škola i deci predškolskih ustanova u okviru Nagradnog konkursa Javnog komunalnog preduzeća ”Regionalna deponija Pirot”. Među nagrađenima je i grupni kreativni rad od reciklažnog materijala mlađe grupe objekta „Leptirić”, koju vodi medicinska sestra vaspitač, Ivana Gligorov.

Konkurs je raspisan sredinom maja, povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, za decu školskog i predškolskog uzrasta. Osnovci sa teritorije Pirotskog okruga na konkursu su učestvovali literarnim radovima na temu ekologije, dok su deca predškolskih ustanova, uz podršku roditelja i vaspitača, izrađivali različite životinje od reciklažnog materijala. Cilj konkursa je podizanje ekološke svesti kod dece, upoznavanje sa pravilnim odlaganjem otpada i upotrebom iskorišćene ambalaže.

Stručni žiri je odabrao najbolje radove i sutra će biti podeljene novčane nagrade za prva tri mesta u sve tri kategorije, za učenike od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda, kao i za decu predškolskih ustanova. Po izboru žirija, najbolja životinja od reciklažnog materijala na konkursu će postati zaštitni znak Javnog komunalnog preduzeća ”Regionalna deponija Pirot”.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons