“SUPER” PROJEKAT – PODRŠKA REFORMI SISTEMA PREDŠKOLSKOG VASPITANJA U SRBIJI

“Inspirativna sredina za integrisano učenje” naziv je obuke koja  se juče i danas održava u prostorijama EOC-a, u Sportskom centru “Park”, za sve vaspitače i medicinsko osoblje Predškolske ustanove “Osmi septembar”.

Cilj ovih obuka je jačanje kapaciteta vaspitača za razvijanje kvalitetnog inkluzivnog programa zasnovanog na savremenim pedagoškim koncepcijama u skladu sa koncepcijom Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja –  Godine uzleta. Obuka je akreditovana rešenjem ministra i nalazi se na Listi programa od javnog interesa.Osnove promovišu programe koji nastaju kroz zajedničko učestvovanje, u prostoru koji je inspirativan i provokativan za dete i gde ono može slobodno da istražuje, da se igra, da promišlja, da sarađuje sa drugima, isprobava i upoznaje svet oko sebe.

Projektom upravlja Ministarstvo finansija, partner je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a finansira ga Evropska unija.
Projekat realizuje konzorcijum koji vodi Particip GmBH, u saradnji sa Internationaler Bund, VBJK i CIP-Centrom za interaktivnu pedagogiju.
Aktivnosti se odvijaju  u 50 opština u Republici Srbiji,  tokom 2019. i 2020. godine.

B.L.

foto: PU „8. septembar“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.