ŠTRABAG I GBS GRADE 2 DEONICE AUTOPUTA OD KALOTINE DO SLIVNICE?

Danas je u Sofiji otvoren finansijski deo ponuda na javnim nabavkama za izbor izvođača na modernizaciji 31,5 km puta od Graničnog prelaza Kalotina do Slivnice.

https://i.imgur.com/aaO7tIV.jpg

Prva tenderska procedura je za izradu tehničkog projekta i izgradnju autoputa od GP Kalotina do petlje kod Dragomana, ukupne dužine 14,5 km, za koju je deo sredstava obezbeđen iz Mehanizma „Povezana Evropa“ (Connecting Europe Facility – CEF).

Među 4 odobrena kanditata od ukupno 12 učesnika na tenderu, najnižu cenu – 137,5 miliona leva ponudio je austrijski konzorcijum Štrabag BPA. Rok za izvođenje radova je 852 dana.

https://i.imgur.com/y1iZd9E.jpg

Druga javna nabavka bila je za izradu tehničkog projekta i izgradnju autoputa između Dragomana i Slivnice u dužini od 17 km. Ova deonica finansira se iz republičkog budžeta, a od 2 odobrena kandidata među 12 učesnika, nižu cenu radova – 97,8 miliona leva, ponudio je „GBS Infrastrukturno stroitelstvo“ AD. Rok za završetak radova je 910 kalendarskih dana.

https://i.imgur.com/Onz2Tx1.jpg

https://i.imgur.com/2IE2xiI.jpg

Sa ove 2 firme Agencija Putna infrastruktura potpisaće ugovore nakon isteka žalbenih rokova kod Komisije za zaštitu konkurencije, a rokovi počinju da teku danom potpisivanja ugovora.

D.J.

foto: Dragan Jovičić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons