BUGARSKA ODOBRILA 180 HILJADA LEVA ZA ELEKTRIFIKACIJU I OSVETLJENJE KOMPLEKSA OKO PAMETNIKA NA NEŠKOVOM VISU, SUTRA POTPISIVANJE SPORAZUMA

             Ambasador Bugarske u Srbiji, Ratko Vlajkov i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov, potpisaće sutra u 11 sati u Dimitrovgradu sporazum o donaciji između Vlade Republike Bugarske i opštine Dimitrovgrad.

Projekat koji je bugarska država odobrila opštini Dimitrovgrad odnosi se na izgradnju elektrificirane infrastrukture kompleksa „Neškov Vrh“. Donacija u vrednosti ot 180.000 bugarskih leva realizuje se u okviru Bugarske politike za saradnju i razvoj. Projekat je od izuzetnog značaja za lokalnu zajednicu, jer je spomen-kosturnica Pametnik jedan od najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika u istoriji Bugarske i Srbije.

Prva faza projekta, koji će finansirati Bugarska, je izgradnja elektrificirane infrastrukture kompleksa, uz naknadno osvetljenje spomenika. Druga faza, za koju je opština Dimitrovgrad obezbedila budžetsko finansiranje, predviđa izgradnju asfaltnog puta od grada do kompleksa.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons