SINOĆNA PREMIJERA KRATKOG DOKUMENTARNOG FILMA JANE BOŠKOV O PRIJATELJSTVU SA DECOM MIGRANTIMA OSTAVILA SNAŽAN UTISAK NA BROJNE POSETIOCE

Posle uspeha na festivalu u Gruziji i festivalu  „Arlekin“ u Varni, gde je u kategoriji dokumentarni film osvojio prvo mesto, film „Velika srca u malim ljudima“ mlade dimitrovgrađanke Jane Boškov sinoć je premijerno prikazan i u Dimitrovgradu. Premijera je u prisustvu velikog broja zvanica i građana održana u foajeu Narodne biblioteke Detko Petrov i imala je humanitarni karakter.

Foaje Narodne biblioteke bio je premali da primi sve posetioce sinoćne premijere filma „Velika srca u malim ljudima“, Jane Boškov.

Posle prikazivanja priloga RT Caribrod o uspostavljenom prijateljstvu autorke filma – dimitrovgradske srednjoškolke sa decom izbeglicama iz prihvatnog centra u Dimitrovgradu, usledio je i kratki dokumentarni film. Životna priča Jane Boškov o druženju i svesrdnoj pomoći deci migrantima ostavila je snažan utisak na brojne posetioce – Janine prijatelje, rođake, predstavnike zvaničnih institucija i izazvala burne emocije.

Premijeru svog prvenca u rodnom gradu mlada autorka doživela je veoma emotivno.

Druženje sa decom iz prihvatnog centra se nastavlja, kaže Jana.

Film je već postigao uspeh na internacionalnim festivalima, najpre u Gruziji, a potom i u Varni, na festivalu dečjeg filmskog stvaralaštva Arlekin, gde je u kategoriji dokumentarni film dobio prvu nagradu. Sinoćnoj premijeri prisustvovala su oba direktora Arlekina, Rosica Mladenov i Juri Dačev, koji su opštini Dimitrovgrad, zaslužnim ustanovama i pojedincima, kao i Radio TV Caribrod uručili zahvalnice za podršku festivalu.

Lili Spasova, iz Državne agencije za Bugare u dijaspori,  koja daje podršku festivalu Arlekin još od samog početka pročitala je pozdravno pismo direktora Agencije Petra Haralampijeva. Spasova nije krila uzbuđenje.

U ime organizatora promocije, dimitrovgradske gimnazije, prisutne je pozdravila direktor škole Snežana Simeonov.

Svoju plemenitost Jana Boškov pokazala je i na samoj promociji, koja je na njenu inicijativu imala humanitarni karakter, a prikupljena sredstva su namenjena samohranim majkama.

foto: Milan Ilijev, Danijel Zarkov

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *