Selaković sa Borisovim o saradnji dve države i merama protiv koronavirusa

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je u Sofiji sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim o političkoj, infrastrukturnoj i ekonomskoj saradnji dve države, ali i preduzetim merama u borbi protiv koronavirusa.

Na sastanku, kojem je prisustvovala zamenica premijera i šefica diplomatije Ekatarina Zaharijeva, konstatovano je da su odlični lični odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Bugarske od velikog značaja za bilateralnu saradnju dve države, koju je međutim neophodno intenzivirati političkim dijalogom na nivou ministara spoljnih poslova.

Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Bugarskom, kao posebno važnom susedu i prijateljskoj zemlji, u duhu međusobnog uvažavanja i bliskih veza dva naroda.

Selakovića u toku dana očekuje i sastanak sa bugarskom koleginicom Zaharijevom, na čiji poziv boravi u Bugarskoj.

Zvaničnu posetu Bugarskoj šef srpske diplomatije jutros je počeo obilaskom hrama Svete nedelje u Sofiji, gde se poklonio moštima svetog kralja Milutina i razgovarao sa glavnim sekretarom sinoda Bugarske pravoslavne crkve episkopom Gerasimom.

Popodne će se sastati i sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.

rts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons