“SAT ZA NAŠU PLANETU” U SUBOTU 24. MARTA OD 20:30 DO 21:30

         Najveća globalna akcija za zaštitu prirode “Sat za našu planetu” biće održana u subotu 24. marta, kada će simbolično isključivanje svetla na sat vremena, od 20:30 do 21:30, ukazati na neophodnost očuvanju planete.

Protekle decenije, Svetski fond za zaštitu divljih životinja je kroz ovu akciju doprineo vidljivosti teme klimatskih promena i njihovih posledica. Od ove godine, pod sloganom “Poveži se sa planetom”, akcija je usmerena i na termin biodiverziteta odnosno biološke raznovrsnosti, kako bi se upozorilo na njegovo ubrzano smanjenje širom sveta. Akciju “Sat za našu planetu” do sada je podržalo preko 7000 gradova iz 178 zemalja.

Akcija je nastala 2007. godine u Sidneju, kada je 2,2 miliona ljudi i više od 2000 kompanija ugasilo svetla na sat vremena kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promena. “Sat za našu planetu” je kao i prethodnih godina podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine, a rok za prijavu gradova, opština, institucija, organizacija civilnog društva i kompanija, ističe sutra u 17 časova.

 

N.S.

foto i video: Official Earth Hour 2018 Video: #Connect2Earth

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons