SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

PROUNS: psovke, uvrede i pretnje u virtuelnoj stvarnosti

Povodom pretnji lidera Dveri Boška Obradovića upućenih glavnom i odgovornom uredniku lista „Informer“ Draganu J. Vučićeviću, danas je uz osudu reagovalo i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS).
Obradović je na Tviteru napisao da glavnom i odgovornom uredniku lista „Informer“ zatvor „ne gine“. PROUNS nije iznenađen takvim ponašanjem jer ako neko pod vođstvom tog istog Obradovića, Đilasovog podanika, može da upada motornom testerom u RTS i preti novinarima, potpuno je realno da može da pomisli i da hapsi novinare.
Takvom ponašanju, nadležni treba pod hitno da stanu na put. Pojedinim opozicionim političarima prešlo je u naviku da prete novinarima, da vređaju policiju na ulici, prete otkazima i slično.
Krajnje je vreme da se tome odlučno suprostavimo, posebno novinarska i medijska udruženja. Neka političari ostave struku da radi svoj posao, a oni neka spremaju politički program s kojim će na izbore pred glasače, jer je to realnost a ne psovke, uvrede i pretnje u virtuelnoj stvarnosti. Takva virtuelna stvarnot ne priliči onom ko po svaku cenu želi da vodi i uređuje društvo.

U Nišu,26.09.2019.

predsednik PROUNS-a Zoran Veličković

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons