RASPISANI KONKURSI ZA STUDENTSKE STIPENDIJE

Opština Dimitrovgrad raspisala je konkurs za dodelu 13 posebnih studentskih stipendija za školsku 2020/2021 godinu, od toga, pet za studente prve godine studija, šest za studente osnovnih akademskih studija i dve za master ili doktorske studije. Visokoškolska ustanova koju je upisao student mora biti akreditovana od strane nadležnog Ministarstva, o čemu proveru vrši nadležna služba opštinske uprave.

Raspisan je konkurs i za dodelu 18 redovnih studentskih stipendija za školsku 2019/2020. godinu, od čega je šesnaest stipendija za studente osnovnih akademskih studija i dve stipendije za master ili doktorske studije. Pravo na ovu stipendiju imaju studenti najmanje druge godine osnovnih, strukovnih i integrisanih akademskih studija, čija prosečna ocena svih položenih ispita iznosi preko 9 za studente u Srbiji i preko 5 za studente koji se školuju u Bugarskoj i zadovoljavaju kriterijume konkursa.

Oba konkursa otvorena su do 30. novembra. Kriterijumi o dodeli stipendija objavljeni su na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.