RADMILA ZEC – OČEKUJU SE REZULTATI

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Pirot dr Radmila Zec izjavila je juče da su u Pirotskom okrugu, tačnije u Dimitrovgradu registrovana dva sumnjiva slučaja oboljevanja od Kovida, očekuju se rezultati, ali je po njenim rečima, izvesno da su pozitivni. U Pirotu su bila dva sumnjiva slučaja, ali se ispostavilo na sreću da su negativna. 

„Imamo podatke o kontaktima, svim ljudima koji su bili u bliskom kontaktu sa Kovidom 19 i te ljude stavljamo u kućnu izolaciju“- kazala je dr Zec, dodajući da ih je do juče bilo 31, ali da je taj broj sigurno veći s obzirom da se broj kontakata menja iz sata u sat. Ona je dodala da je sa Domom zdravlja Pirot i Opštom bolnicom razrađen ceo sistem delovanja za sve moguće scenarije i teške slučajeve.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Elizabeta Aleksić kazala je da svi moramo maksimalno ozbiljno shvatiti aktuelnu epidemiološku situaciju koja je krajnje nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu.

-Preporuka svim građanima jeste, smanjiti kontakte na najmanju moguću meru, primenjivati preporuke koje se svakodnevno emituju na javnim glasilima, bez preke potrebe ne izlaziti na javna mesta, da sačuvamo zdravlje najmlađih, koji su otporniji u pogledu infekcije, a koji itekako mogu biti prenosioci infekcije za starije, jer su upravo ljudi stariji od 65 godina najugroženiji-kazala je dr Aleksić.

izvor Pirotske vesti

photo Z. Panić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.