PROSVETNI RADNICI DANAS ODRŽALI JOŠ JEDAN ŠTRAJK UPOZORENJA SKRAĆENJEM ČASOVA NA 30 MINUTA

          Kako su i najavili, prosvetni radnici u Srbiji održali su danas još jedan štrajk upozorenja, skraćenjem časova nma 30 minuta. Časovi su danas bili skraćeni i u Osnovnoj školi Hristo Botev i u Gimnaziji Sveti Kirilo i Metodije u Dimitrovgradu.

Prosvetari traže nastavak pregovora o platnim grupama i razredima, povećanje zarada za 14,67 odsto i početak pregovora o posebnom kolektivnom ugovoru, koji ističe u martu naredne godine.

Ispred zgrade Vlade Srbije danas u podne održan je i protest prosvetnih radnika, koji su još jednom ponovili svoje zahteve.

Direktorka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković je nakon današnjeg protesta izjavila da nema razloga da se prestane sa štrajkovima. „Sa Vladom i nadležnim ministarstvom smo pregovarali mesecima, a nakon toga dogovori nisu ispunjeni. Time je sam socijalni dijalog u Srbiji doveden u pitanje“, rekla je Janković.

S druge strane ministar prosvete Mladen Šarčević je juče izjavio da nema razloga za protest prosvetara i dodao da su prosvetni radnici imali četiri povećanja plate u poslednje dve godine – od 4, 6, 10 i sada od 9 odsto.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons