PRODAJA NOVIH ELEKTRONSKIH VINJETA

           Predsednik Upravnog odbora bugarske Agencije Putna infrastuktura Svetoslav Glosov danas je podneo ostavku, saopšteno je iz pres-službe Vlade Republike Bugarske. To je rezultat skandala, koji je nastao sa prodajom novih elektronskih vinjeta.

Do 15-og januara neće biti kazni za vinjete, objavljeno je iz Nacionalne uprave putarina. Pre nekoliko dana zaustavljeno je konvertovanje papirnih vinjeta u elektronske. Gratis period do 15-og januara znači da ako vas zaustavi putna policija i nemate elektronsku vinjetu, službenici će vam pokazati kako da je kupite onlajn ili će vas uputiti do najbližeg prodajnog punkta, ali bez kažnjavanja. Iako su nadležni obećavali da će na graničnim prelazima i benzinskim pumpama biti montirano ukupno 500 automata za prodaju, u praksi se to nije dogodilo.

Sajt www.bgtoll.bg daje mogućnost konvertovanja važećih papirnih vinjeta u elektronske, ali to nije obaveza. Prilikom zaustavljanja od strane kontrolora, vozači neće biti smatrani za prekršioce, ako imaju važeću vinjetu zalepljenu na šoferšajbni.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons