PRINUDNA UPRAVA U ŠAPCU DO KRAJA AVGUSTA? KRAJ SAMOVOLJE LOKALNOG DIKTATORA NEBOJŠE ZELENOVIĆA

Zato se u Šapcu sve češće govori o uvođenju prinudne uprave.

Iako se epidemiološka situacija u Šapcu stabilizovala, bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović i dalje odbija da sprovede odluku Upravnog suda o ponavljanju izbora na 27 biračkih mesta u gradu.  

Zato se u Šapcu sve češće govori o uvođenju prinudne uprave. Kako se saznaje, prinudna uprava u gradu biće uvedena od strane nadležnih organa do kraja meseca, odnosno 31. avgusta. Zanimljivo je međutim, da kako se saznaje od izvora bliskih vlasti, u toj upravi mesto čeka i osobu veoma blisku Nebojši Zelenoviću.

Kako se saznaje, učešće u vlasti prinudne uprave, ova osoba je dogovorila  „na višem nivou“ u Beogradu. Kakav god epilog bio, činjenica da će se Zelenovićevim marifetlucima konačno stati na put vraća veru u pravdu, zakon i poštovanje izborne volje naroda.

Podsećamo, u Rumi i Sremskoj Mitrovici vanredna situacija je već ukinuta, dok u Šapcu nije, iako se u gradu već duže vreme beleži drastičan pad broja zaraženih, a jučerašnji dan u gradu na Savi prošao je potpuno bez novoobolelih.

Da situacija u Šapcu ide u pravcu stabilizacije ne spori ni bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji, međutim, uprkos tome ne predlaže ukidanje vanredne situacije u gradu, isključivo zato što u tom slučaju mora da održi ponovljene izbore na 27 biračkih mesta i okonča izborni proces i trku u kojoj je od strane liste „Aleksandar  Vučić- Za našu decu“ ubedljivo izgubio sa čak 12 hiljada glasova razlike.

S obzirom na to da Zelenovićevo odugovlačenje da preda vlast pobednicima izbora traje još od 21. juna, njegov pokušaj prekrajanja izborne volje građana i zloupotreba izborne procedure sve je očiglednija, pa je i uvođenje prinudne uprave logičan i opravdan potez nadležnih organa koji se očekuje u narednih desetak dana.

izvor: srbijadanas.com

foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons