PREMA PODACIMA MINISTARSTVA ZDRAVLJA, DO 8 SATI JUTROS, U SRBIJI JE POTVRĐEN UKUPNO 46 SLUČAJ ZARAZE VIRUSOM KORONA

U Republici Srbiji je do 08 časova 15. marta 2020. godine registrovano ukupno 46 potvrđenih slučajeva COVID 19.
Do 08 časova, 15. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 268 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
Od poslednjeg izveštaja, do 8 časova, u Institut Torlak nije pristigao ni jedan uzorak na testiranje.

Ministarstvo zdravlja uvodi 20 novih brojeva telefona za sve informacije o COVID-19
U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja od danas uvodi dodatnih dvadeset brojeva telefona za sve informacije o COVID-19.

Svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 08 do 22h, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiološka.

Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Za bliže binformacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.