PREDSEDNIK BUGARSKOG PARLAMENTA, DIMITAR GLAVČEV SA PREDSTAVNICIMA SVIH PARLAMENTARNIH STRANAKA U BUGARSKOJ BORAVI U POSETI SRBIJI

          Predsednik bugarskog parlamenta, Dimitar Glavčev sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka u Bugarskoj boravi u poseti Srbiji. Trodnevna zvanična poseta bugarske parlamentarne delegacije počela je u nedelju u Dimitrovgradu. U razgovoru sa predsednikom opštine Dimitrovgrad, Vladicom Dimitrovim, Glavčev je istakao da je nužan obostrani napor Srbije i Bugarske za ekonomski razvoj graničnih opština, te da će zvanična Sofija zajedno sa Beogradom, raditi na produbljavanju prekogranične saradnje. Istog dana bugarska parlamentarna delegacija posetila je Niš, gde se susrela i sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine i manjinskih medija.

Predsednik Narodne skupštine Republike Bugarske, Dimitar Glavčev  juče je razgovarao sa predsednicom srpskog parlamenta Majom Gojković, a za danas su protokolom bili planirani sastanci sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

 

 

foto: Bojan Gligorov

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons