ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

POZORIŠTE „HRISTO BOTEV“ NA 42-OJ MEĐUOKRUŽNOJ SMOTRI AMATERSKIH POZORIŠTA

Na 42. međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta u Lebanu, održanoj tokom nedelje, odlukom selektora Aleksandra Saše Volića, ansamblu predstave “Orkestar Titanik” dimitrovgradskog pozorišta, dodeljene su tri nagrade: Heleni Stojanov za glavnu žensku ulogu, Sonji Stanulov za epizodnu žensku ulogu i Hristini Stojanović za scenografiju. Za republičku smotru u Kuli, plasirala se predstava pozоrišta iz Prokuplja, „Sumnjivo lice“.

Pozorište „Hristo Botev“ se tokom ove nedelje u Lebanu predstavilo na 42-oj Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta, sa dve predstave. Komadom „Orkestar Titanik“, po tekstu Hrista Bojčeva, u režiji Stojana Mladenovića druge takmičarske večeri predstavio se prvi ansambl, a poslednjeg dana smotre predstavom „Patuljak i sedam Snežana” po tekstu Stefana Caneva, u režiji Borisa Lazarova, predstavio se ansambl dečije scene pozorišta „Hristo Botev“. „Dimitrovgradsko pozorište jedno je od najboljih amaterskih pozorišta jugoistočne i južne Srbije i to smo pokazali i ovoga puta“, rekao je za Radio televiziju Caribrod Toni Aleksov, organizator kulturnih aktivnosti Centra za kulturu.

U konkurenciji večernjih predstava, komad dimitrovgradskog pozorišta „Orkestar Titanik“ osvojiо je tri nagrade – Helena Stojanov za glavnu žensku ulogu, Sonja Stanulova za epizodnu žensku ulogu i Hristina Stojanović za scenografiju. I pored ovih dodeljenih nagrada, prema rečima Aleksova, sama predstava je nepravedno desetkovana.

Aleksov je rekao da dimitrovgradsko pozorište dobro i kvalitetno radi, i da ima budućnost, kao i sadašnjost. U godini kada slavе 135 godina, potrudiće se da što više predstаva odigraju i u Dimitrovgradu i na gostovanjima, i da se publika zajedno sa glumcima raduje obeležavanju jubileja.

A.K.

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *