POVUČENA LISTA „UJEDINJENJE BUGARA U SRBIJI“ – ZAHARIJEV I DIMITROV PREDVODE NOVU LISTU NA IZBORIMA ZA NS BNM

Danas je iz izbora za članove NS BNM – povučena lista pod rednim brojem 2 “Ujedinjenje Bugara u Srbiji“. Kako RTCaribrod saznaje, predsednici opština Bosilegrad i Dimitrovgrad, Vladimir Zaharijev i Vladica Dimitrov predvode novu listu na izborima za Nacionalni savet Bugara u Srbiji. Od kandidata iz Dimitrovgrada na listi će se još naći Angel Josifov i Slavica Vasov. Kako nezvanično saznajemo razlog za formiranje nove liste je spuštanje tenzija unutar bugarske nacionalne zajednice u Srbiji.

Neposredni izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina raspisani su za 04. novembar. Uvid u deo posebnog biračkog spiska može se izvršiti lično u zgradi Opštinske uprave Opštine Dimitrovgrad, ul. Balkanska br. 2, u kancelariji matične službe, soba 24, na drugom spratu.

Pravo na uvid u poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine u cilju provere ličnih podataka upisanih u poseban birački spisak.

Upis i promene u posebnom biračkom spisku mogu se vršiti na osnovu rešenja Opštinske uprave Opštine Dimitrovgrad najkasnije do 19. oktobra, kada Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave rešenjem zaključuje poseban birački spisak, a od zaključenja biračkog spiska pa sve do 31. oktobra u 24:00 časa, samo na osnovu rešenja navedenog ministarstva.

M.N.

video: Danijel Zarkov

foto: facebook.com/Съединение-на-българите-в-Сърбия-Ujedinjenje-Bugara-u-Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons