POTPISIVANJE EVROPSKE POVELJE O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

U sali Edukativno-obrazovnog centra sutra će biti organizovana svečanost povodom potpisivanja Upisnice Evropske Povelje za rodnu ravnopravnost na lokalnom nivou i promocije projekta „Jednakost žena i muškaraca u opštini Dimitrovgrad“.

Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti je, na lokalnom nivou, potpisalo oko 1800 gradova Evrope. Svi gradovi, potpisnici, koriste alate iz ove povelje u cilju neutralisanja neravnopravnosti, koja proizilazi iz rodno zasnovanih predrasuda. Predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, potpisaće Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou. Na skupu koji će biti održan u četvrtak, 4. februara, biće predstavljen i projekat „Jednakost žena i muškaraca u opštini Dimitrovgrad  kaže članica opštinskog veća, Jelena Đorđević.

Potpisivanjem ove povelje opština Dimitrovgrad se priključuje porodici evropskih gradova i opština, čime će Dimitrovgrad preuzeti obavezu da se poveže sa svim relevantnim institucijama i organizacijama u cilju promocije ravnopravnosti polova, dodaje Đorđević.

Komisija za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti, smatra da je, pored jednakosti i sprečavanja diskriminacije, rodna ravnopravnost  veoma važna za napredak lokalne samouprave i poboljšanje kvaliteta života svih u lokalnoj zajednici.

A.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons