POČELA PREDIZBORNA TIŠINA

U Srbiji je u četvrtak u ponoć na snagu stupila predizborna tišina uoči održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju u 20 časova. Predsednik Opštinske izborne komisije, Gajomir Đorđević, izjavio je da je sve spremno za izbore.

Stranački lideri i drugi funkcioneri imali su na raspolaganju mesec i po dana da se preporuče biračima, a u naredna dva dana zabranjena je bilo kakva politička propaganda, kako bi građani na miru mogli da saberu utiske i, ukoliko još nisu, odluče kome će dati glas.

Juče su završene sve predizborne radnje i podeljen je materijal biračkim odborima, rekao je Gajomir Đorđević, predsednik Opštinske izborne komisije.

S obzirom na to da je epidemija od posebnog značaja i dalje na snazi u našoj zemlji, da je korona virus i dalje prisutan, zaključkom koji je doneo Krizni štab, data je preporuka kako treba da se ponašaju glasači, ali i članovi komisije, kaže Đorđević.

Budući da je nemoguće izbeći neposredan kontakt prilikom provere UV lampom da li je birač glasao na drugom mestu i uručivanja glasačkog listića birača, naglašeno je da članovi biračkog odbora i glasači moraju da budu udaljeni jedni od drugih namjanje jedan metar.

Kod utvrđivanja identiteta birača, birač će biti dužan da nakratko ukloni masku. Rizika od zaraze neće biti, jer će dužina kontakta biti kraća od 15 minuta, a član biračkog odbora će sve vreme nositi masku.

Preporučeno je i da paravani za glasanje budu udaljeni jedan od drugog najmanje jedan metar, dodaje Đorđević.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori biće održani u nedelju, 21. juna. Biračka mesta biće otvorena od 7 do 20 časova. U Dimitrovgradu pravo glasa ima 8.393 građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons