OTVORENO PISMO PREDSEDNIKA OPŠTINE VLADICE DIMITROVA GENERALNOM KONZULU REPUBLIKE BUGARSKE U NIŠU

Poštovani g. Sugarev,

Želim da Vas upoznam sa zvaničnim stavom opštine Dimitrovgrad povodom održane posete grupe narodnih poslanika Narodnog sobranja R. Bugarske 26. novembra ove godine Dimitrovgradu, u vezi koje ste Vi u svojstvu generalnog konzula R. Bugarske kritikovali mene i moje saradnike.


Prvo, kod nas su uvek dobrodošli predstavnici svih institucija R. Bugarske, koji poštuju pravila zvaničnih poseta u inostranstvu, u ovom slučaju R. Srbije. To smo pokazali mnogo puta do sada, prilikom desetina poseta zvaničnih predstavnika R. Bugarske, koje su se dešavale u proteklih nekoliko godina.


Drugo, posetu su činili ljudi, koji su narodni poslanici u Narodnom sobranju R. Bugarske i koji pripadaju PG „Ujedinjeni patrioti“, bilo je privatno, nezvanično i ni po čemu se nije razlikovalo od poseta, koje čine desetine hiljada bugarskih turista svakodnevno.


Dokaz tome je i nedostatak zvaničnog obaveštenja od strane predsednika bugarskog parlamenta o poseti, koju je napravila pomenuta parlamentarna grupa u R. Srbiji i opštini Dimitrovgrad.


Treće, poseta se desila u vrlo nezgodnom trenutku, zbog toga što je prethodnog dana jedan od lidera „Ujedinjeni patrioti“ u Evropskom parlamentu koristio reči: „Razbojnici iz Beograda!“, a ne zbog toga što se narednog dana navršavalo 100 godina od potpisivanja Nejskog mirovnog sporazuma, kako ste Vi zaključili. U sličnim situacijama bolje bi bilo da poštujete činjenicu da su predstavnici lokalne vlasti u Dimitrovgradu deo administracije R. Srbije i poštuju kako njen Ustav i zakone, tako i zvanične predstavnike centralne vlasti u Beogradu.


Četvrto, informaciju o poseti i zahtev za sastanak dobio sam usmeno, telefonom, od strane lokalnog kurira „patriota“, koji je smešten u KIC „Caribrod“.


Smatram da je ovakav način komunikacije nezadovoljavajući i neozbiljan za ljude, koji su pretendovali da 26. novembra budu u zvaničnoj poseti Dimitrovgradu, sa putnim troškovima za inostranstvo, službenim vozilima i svim ostalim benefitima koje ovakvo putovanje može da donese.


Na kraju, uveren sam da se ovo što se desilo više neće ponoviti, jer Vi više nećete davati podršku sličnom načinu ponašanja od kojeg imaju štetu svi, a najviše stanovnici Dimitrovgrada.

PREDSEDNIK OPŠTINE DIMITROVGRAD Vladica Dimitrov s.r.

foto: RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons