OTVARANJE PONUDA ZA AUTOPUT OD KALOTINE DO SLIVNICE POČETKOM NAREDNE NEDELJE

            Bugarska Agencija Putna infrastruktura objavila je nastavak 2 javne nabavke za modernizaciju puta od Kalotine do Slivnice. Prvi tender odnosi se na proširenje postojećeg puta od graničnog prelaza Kalotina do Dragomana, dužine 14,5 kilometara, na 4 vozne i 2 zaustavne trake sa projektovanom brzinom od 100 kilometara na sat. Novi rok za dostavljanje ponuda je ponedeljak 08. januar do 17 i 30 sati, a ponude će biti otvorene dan kasnije u 14 sati. Ukupna procenjena vrednost radova iznosi nešto manje od 142 miliona leva, od čega je deo sredstava obezbeđen iz mehanizma Evropske unije „Povezana Evropa“, a rok za završetak radova je 852 dana od potpisivanja ugovora sa izvođačem.

              Drugi tender odnosi se na 17 kilometara dugu deonicu od Dragomana do Slivnice sa projektovanom brzinom od 110 kilometara na sat. Novi rok za dostavljanje ponuda za ovaj deo budućeg autoputa je ponedeljak 08. januar do 17 i 30 sati, a ponude će biti otvorene dan kasnije u 14 sati. Procenjena vrednost ovih radova je 117 miliona leva, a rok za završetak radova je 910 dana od potpisivanja ugovora.

            Žalbu Komisiji za zaštitu konkurencije na obe deonice uložio je krajem novembra jedan od ponudjača, zbog čega je odloženo otvaranje ponuda, ali su oba zahteva odbijena, pa će ponude biti otvorene početkom naredne nedelje.

Foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons