OBELEŽAVANJE DANA OPŠTINE DIMITROVGRAD

U petak, 20. septembra od 10 sati, biće održana sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad, na kojoj će se odbornici izjasniti o predlozima odluka o dodeli opštinske nagrade, opštinskih priznanja i posebnog opštinskog priznanja.

U petak u popodnevnim satima u glavnoj ulici biće postavljena izložba starih zanata i seoskog nasleđa, čime će početi svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine.

Na sam praznik, u subotu 21. septembra, posle praznične litugije u gradskoj crkvi,  centralnim gradskim ulicama proći će litija, a u porti crkve biće prerezan slavski kolač. Svečana sednica Skupštine opštine počinje u 13 sati u sali Centra za kulturu. U popodnevnim satima planirano je otvaranje izložbe plakata Sofija – Beograd na platou ispred Centra za kulturu i obilazak izložbe slika sa prošlogodišnje kolonije Poganovski manastir u galeriji Metodi Meta Petrov. Uveče će u Sportskom centru koncert održati jedna od najpoznatijih zvezda muzičke scene na Balkanu – Lepa Brena. Za treći dan obeležavanja praznika, najavljeno je takmičenje u pripremanju ajvara – „Izađi mi na teglu“, koje će kao i prošle godine biti održano u Balkanskoj ulici. 

foto: arhiva RT Caribrod 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons