NOVI GASTRONOMSKI FESTIVAL U DIMITROVGRADU

Veliki deo sportskih, kulturnih i gastronomskih manifestacija i festivala, u zemlji i svetu prošle godine je otkazan zbog pandemije korona virusa. Ista je bila situacija i u Dimitrovgradu. Međutim, sada se već polako razmišlja o tome da posle jednogodišnje pauze tradicionalne manifestacije ponovo zažive. Sredinom narednog meseca, Sportsko-turistički centar planira jedan novi gastronomski događaj, koji će ove godine biti organizovan po prvi put.

Prema rečima direktora Sportsko-turističkog centra Caribrod, Vasila Andrejeva, već dve godine se razmišlja o organizovanju jedne nove, interesantne i specifične za ovo podneblje, gastronomske manifestacije.

Andrejev očekuje podršku uspešnih, poznatih ljudi iz dimitrovgradskog kraja, na isti način kako je promovisana Caribrodska šušenica, sada već poznati brend dimitrovgradske opštine.

U toku je prva faza i izrada plana za novu gastronomsku manifestaciju, koja se planira za drugi vikend u junu. Ukoliko se situacija sa pandemijom normalizuje, uslediće održavanje tradicionalnih sporskih manifestacija tokom leta i caribrodske šušenice na jesen, zaključuje Andrejev.

D.V.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.