NOVA UREDBA – I DALJE POTREBAN PCR TEST ZA DRŽAVLJANE SRBIJE

Od danas, 11. avgusta, stupa na snagu nova Naredba ministra zdravstva o ulasku u Bugarsku, koja će ostati na snazi do 31. avgusta 2020. g.

Dozvoljen je ulazak na teritoriju Bugarske iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bez negativnog PCR testa.

PCR test nije potreban ni za osobe koje u Bugarsku dolaze iz država članica EU, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, zemalja Šengenskog sporazuma (uključujući San Marino, Andoru, Monako i Vatikan),  kao i iz Australije, Kanade, Gruzije, Japana,  Novog Zelanda, Ruande, Republike Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, Ujedinjenih Arapskih emirata i Ukrajine. One ne moraju ni u 14-dnevni karantin.

Državljani Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije koji u Bugarsku dolaze iz Srbije, odnosno Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije i svih trećih zemalja (osim gore navedenih), moraju posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata .

Dokument kojim se potvrđuje negativan rezultat PCR testa treba da sadrži: 1) ime i prezime lica, ispisano kao i u putnoj ispravi; 2) podatke o laboratoriji koja je izvršila testiranje /naziv, adresu i dr. podatke za kontakt/; 3) datum kada je izvršeno testiranje; 4) latinicom ispisan naziv metoda testiranja (PCR) i negativan rezultat (Negative)

Državljanima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, koji prolaze preko teritorije Bugarske bez zadržavanja, nije potreban negativan PCR test. Na ulasku u zemlju, oni su dužni da graničnu policiju obaveste da će samo proći kroz Bugarsku, kao i da navedu kuda idu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.