NAJNOVIJIE IZDANJE NATAŠE PANIĆ ,,AJDE SL’NCE ZAJDI“

Tokom pandemije korona virusa prezentacije novih književnih  naslova u svetu , većinom se rade online. Narodna biblioteka „Detko Petrov“ je od početka godine izdala tri nove knjige, a na ovaj način će narednih dana biti predstavljeni i nanjnoviji naslovi Nataše Panić.

Dimitrovgradska biblioteka  je u dogovoru sa spisateljicom,  pronašla način da ispromoviše i upozna čitaoce sa njenim knjigama , izdatim prošle godine.

,,Ajde sl’nce zajdi“ je jedno od najnovijih izdanja Nataše Panić, a predstavlja zbirku pesama, priča, poslovica, izreka. To su životne priče običnih ljudi na Staroj planini, u kojima preovlađuje humor. Knjiga je napisana na lokalnom dijalektu. U knjizi su prikazani događaji, sudbine, običaji, narodna tradicija žitelja ovog kraja. Spisateljica kaže da su  promocije knjiga odlagane više puta, zbog epidemiološke situacije.

U knjizi se nalaze i dve monodrame.

Može se reći da je za Natašu Panić prošla godina bila plodonosna jer je izdala i jedan roman za mlađe čitaoce.

Da je prošle godine bila nadahnuta inspiracijom, govori i Natašina treća knjiga, koju je uspela da napiše i izda do kraja godine.

Nataša Panić nam je otkrivajući šta trenutno piše, savetovala da u ova teška vremena, a u cilju mentalnog zdravlja, svako mora pronaći neki hobi koji bi ga ispunjavao i činio zadovoljnim.

Početkom maja 2018. godine je održana promocija bugarskog izdanja romana „Paulina“, književnice Nataše Panić, koja živi i stvara u Pirotu, a poreklom je iz dimitrovgradskog sela Kamenica. Natašu Panić ljubitelji pisane reči u Dimitrovgradu i okolini dobro poznaju, kao i njena književna dela, uglavnom inspirisana lepotama Stare planine i Visoka, jer kako sama kaže „Stara planina je njena neiscrpna tema”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons