ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

NA USTAVNOM REFERЕNDUMU U DIMITROVGRADU GLASALO 43,3 ODSTO UPISANIH GRAĐANA – 69 ODSTO ZA, 29 POSTO PROTIV USTAVNIH PROMENA

Na referendumu o promeni Ustava u delu pravosuđa, na osnovu 98,79 odsto obrađenih glasačkih mesta, glasalo je 1.960.010 građana ili 30,65 odsto od broja upisanih u glasački spisak. Podršku izmenama dalo je 59,71 odsto, dok je protiv bilo 39,26 odsto, pokazuju podaci Republičke izborne komisije.

Na referendumu o Ustavnim promenama na teritoriji opštine Dimitrovgrad, od ukupno upisanih 8.130, svoju građansku dužnost obavilo je 3.524 glasača. Od tog broja, za Ustavne promene glasalo je 69%, protiv promene Ustava bilo 29 odsto građana, dok su ostali listići bili nevažeći. Ukupna izlaznost na teritoriji opštine bila je 43.3%, a najveća izlaznost zabeležena je na biračkom mestu 14 u Gojin Dolu, gde je glasalo 86,3% građana, dok je najmanja izlaznost u gradskim izbornim jedinicama gde je na jednom biračkom mestu 5 kod mašinskog parka 31%. Najveća izlaznost u gradskim izbornim jedinicama je na biračkom mestu broj 8 u donjem vrtiću (46,2%), gde je i najveći broj građana (46%) bio protiv ustavnih promena.

Predsednik Opštinske izborne komisije i potkomisije za sprovođenje referenduma Gajomir Đorđević istakao je da primedbi na tok glasanja nije bilo, kao ni problema tokom izbornog dana, pa prigovora za čije podnošenje rok ističe 48 sati od zatvaranja birališta, za sada nema.

D.J.

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *