MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE JE NA OSNOVU ZAKONA O VOJNOJ, RADNOJ I MATERIJALNOJ OBAVEZI OBJAVILO OPŠTI POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU

           Ministarstvo odbrane Republike Srbije je na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi objavilo opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju . Poziv se odnosi na sva lica muškog pola, rođena 2001. godine i starijih godišta, koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju, da se jave u Centar ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu. U Pirotu i Babušnici uvođenje u vojnu evidenciju, vrši se radnim danima do 28. februara, a u Beloj Palanci i Dimitrovgradu samo petkom od 9 do 14 časova.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu ili neku drugu ličnu ispravu na uvid radi utvrđivanja identiteta. Regruti koji borave u inostranstvu, dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Detaljne informacije o uvođenju u vojnu evidenciju nalaze se na sajtu Ministarstva odbrane  gde se može preuzeti Upitnik za uvođenje u vojnu evidenciju i Prijava podataka o regrutu.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons