MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE RASPISALO JE 20. FEBRUARA JAVNI KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETSKOG FONDA ZA NACIONALNE MANJINE

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je 20. februara javni konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je ove godine u Fondu ukupno opredeljeno 30 miliona dinara i da će konkurs za prijavu projekata biti otvoren do 18. marta.

„U poslednje tri godine iz ovog fonda podržano je oko 200 projekata iz oblasti kulture i informisanja na jezicima nacionalnih manjina“, rekao je ministar Ružić, dodajući da će ove godine biti podržani projekti koji će doprineti unapređenju obrazovanja pripadnika nacionalnih manjina.

Pravo učešća na Konkursu imaju: ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina; zatim organizacije civilnog društva, čiji se ciljevi ostvaruju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons