MINISTAR ZA RAD ZORAN ĐORĐEVIĆ I MINISTAR FINANSIJA SINIŠA MALI ODRŽALI SU KONSULTATIVNI SASTANAK UOČI POČETKA PREGOVORA SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA I POSLODAVACA O POVEĆANJU MINIMALNE CENE RADA

                Ministar za rad Zoran Đorđević i ministar finansija Siniša Mali održali su konsultativni sastanak uoči početka pregovora sa predstavnicima sindikata i poslodavaca o povećanju minimalne cene rada.

„Trudićemo se da utvrđena minimalna cena rada bude kompromisno rešenje dobijeno na osnovu pregovora sve tri strane, države, poslodavaca i radnika“, rekao je Đorđević.

Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, u poslednje dve godine minimalna cena rada je povećana za 18,6 odsto, a sa značajnijim povećanjem će se nastaviti i dalje. Mali je najavio da će uskoro biti povećane plate u javnom sektoru i penzije.

U narednih desetak dana ministar za rad održaće pojedinačne sastanke sa poslodavcima i predstavnicima sindikata kako bi čuo njihove stavove, posle čega će početi formalni pregovori o minimalnoj ceni rada.

Sadašnja minimalna cena rada koju prima oko 350.000 radnika je nešto više od 27.000 dinara, a očekuje se da bude povećana na najmanje 30.000 dinara.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons