MIHAJLOVIĆEVA POSLE VOŽNJE ISTOČNIM KRAKOM: SVE OVO ŠTO STE VIDELI NIJE POSTOJALO PRE DVE GODINE!

                            Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović bila je danas sa predstavnicima medija na safariju istočnim krakom Koridora 10 i tom prilikom istakla da sve što su novinari i gosti na obilasku mogli da vide nije postojalo pre dve godine. Mediji su imali priliku da prvi prođu kompletnom deonicom.

 

Mihajlovićeva je istočni krak Koridora 10 obišla zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom i proslavljenim reli vozačem Dušanom Borkovićem.

“Završetkom južnog kraja Koridora 10 kroz Grdelicu postali smo najbrža ruta između severa i juga. Kada završimo istočni krak bićemo najkraća ruta između istoka i zapada. Srbija je postala nezaobilazna ruta u transportu i drago mi je da ste danas mogli da vidite šta smo napravili za dve godine. Dobri putevi znače bezbednost na drumu, bolju povezanost sa svetom, nive investicije i razvijenu zemlju”, rekla je ona.

 

Potpredsednica Mihajlović dodala je da Vlada Srbije danas ima stabilan budžet i finansije, političku stabilnost i spremne projekte za realizaciju, te da se više nikada neće ponoviti iskustva iz prošlosti da je država uzimala kredite bez spremne projektno-tehničke dokumentacije.

 

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta čestitao je svima koji su učestvovali u izgradnji ovog istorijskog projekta za zemlju.

“Auto-put kojim smo danas prošli budi ponos i dokaz je da Srbija postaje ravnopravan deo Evrope i sveta. Pokazali smo da umemo da se borimo sa svim preprekama i realizujemo velike infrastrukturne projekte”, rekao je Udovičić.

 

Aleksandar Senić, direktor Sektora za izgradnju u “Koridorima Srbije, rekao je da su novinari danas imali priliku prvi da se voze novoizgrađenom deonicom auto-puta od Proseka do Crvene Reke, u dužini od 22,5 km.

“Nadam se da će građani biti zadovoljni korišćenjem novog auto-puta, izgrađenog po svim bezbednosnim standardima, čije otvaranje će biti tokom jeseni”, rekao se Senić.

 

Stiven Ndegva istakao je zadovoljstvo što je ova organizacija deo projekta izgradnje Koridora 10.

“Važnost Koridora 10 je ogromna. Doprineće boljoj povezanosti Srbije, povećaće bezbednost i unaprediti ekonomski razvoj zemlje. Impresionirani smo današnjom vožnjom i radujemo se završetku i otvaranju ovog dela auto-puta”, rekao je Ndegva.

 

Dušan Borković rekao je da je kao građanin Srbije ponosan na sve što je Vlada uradila u prethodnim godinama kada su putevi u pitanju i da je kao promoter bezbedne vožnje svestan važnosti izgradnje novih auto-puteva.

“Hvala predsedniku Vučiću i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović jer se brine da građanima bude bolje i da se ulaže u infrastrukturu. Put kojim smo danas prošli je bezbedan, krajolik je prelep i kao neko ko je obišao svet mogu da kažem da izgleda svetski”, rekao je on.

 

foto: Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons