KONKURS O DODELI REGRESA ZA REPRODUKTIVNI MATERIJAL – VEŠTAČKO OSEMENJAVANJE KRAVA

                       U skladu sa Zakonom i odlukama lokalnih nadležnih organa, uz saglasnost resornog ministarstva, predsednik opštine, raspisao je Konkurs o dodeli regresa za reproduktivni materijal – veštačko osemenjavanje krava, saopšteno je iz Odseka za lokalnu poresku administraciju, poljoprivredu i zaštitu životne sredine, opštine Dimitrovgrad.  Konkurs će biti objavljen u „Službenom listu Opštine Dimitrovgrad“, na oglasnoj tabli i na zvaničnoj internet stranici opštine – dimitrovgrad.rs.

Za realizaciju ove mere, u opštinskom budžetu planirana su sredstva od milion i 500 hiljada dinara, a pravo učešća na konkursu imaju fizička lica, nosioci gazdinstva, koja su upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava i imaju aktivni status. Regres se dodeljuje u visini od 100% na osnovu računa, nakon prvog osemenjavanja, a isplaćuje se jednokratno u toku godine za osemenjeno grlo. Maksimalni regres za reproduktivni materijal je 2.000 dinara – za osemenjavanje grla simentalske rase i 2.500 dinara – za osemenjavanje grla holštajn – frizijske rase.

Konkursni obrazac može se preuzeti u Odseku za lokalnu poresku administraciju, poljoprivredu i zaštitu životne sredine, ul. Balkanska br. 12, i u elektronskom obliku, sa sajta Opštine Dimitrovgrad.  

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons