IZ GRČKE SAMO PREKO BUGARSKE

Svi putevi vode preko Bugarske – tako bi mogao da glasi slogan srpskih turista na odmoru u Grčkoj koji se, kako stvari sada stoje, kući mogu vratiti jedino preko graničnog prelaza Promahonas-Kulata.

Severna Makedonija je u noći između srede i četvrtka postavila uslov srpskim državljanima za ulazak u ovu zemlju, a to je – negativni PCR test star najviše 72 sata. Takvu odluku Vlada Severne Makedonije donela je na predlog Komisije za zarazne bolesti, zbog, kako je obrazloženo, znatnog širenja korona virusa u tri zemlje regiona.

Da li će srpski turisti nakon 15. jula moći da letuju u Grčkoj, pitanje je čiji bi odgovor trebalo da se zna početkom sledeće nedelje.

– Prema našim saznanjima, odluku o tome Grčka bi trebalo da donese u utorak – naglašava direktor JUTA Aleksandar Seničić.

Inače, Grčka je nastavila s ublažavanjem restriktivnih mera uvedenih radi sprečavanja širenja virusa korona. Kupci u tržnim centrima više nisu obavezni da nose zaštitne maske, dok su zaposleni i dalje obavezni da ih imaju. Prethodna odluka da se dozvoljava samo do šest mušterija za jednim stolom u barovima i restoranima, takođe je povučena.

izvor: BLIC

foto: фото: БГНЕС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.