I U DIMITROVGRADU AKCIJA POTPISIVANJA PETICIJE PROTIV IZGRADNJE HIDROCENTRALA NA STAROJ PLANINI

        U toku je akcija koju na društvenim mrežama vode aktivisti preko Fejsbuk grupe “Odbranimo reke Stare planine”. Volenteri širom Srbije skupljaju potpise Unesko peticije protiv izgradnje mini-hidroelektrana na toj planini, a pre par dana redakciju RT Caribrod posetilo je dvoje aktivista, koji su u Dimitrovgradu prikupili preko 200 potpisa. 

Javnoj prezentaciji nacrta Prostornog plana područja posebne namene Specijalnog rezervata „Jerma“ prisustvovaće predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, kao nosilac i naručilac izrade plana, i predstavnici Zavoda za urbanizam Niš i Javnog preduzeća Urbanizam Kragujevac u svojstvu obrađivača. koji će zainteresovanoj javnosti prezentovati nacrt plana.

Sva pravna i fizička lica koja su zainteresovana za nacrt predmetnog plana  mogu doći na javnu prezentaciju i direktno se od obrađivača informisati o predviđenim planskim rešenjima prostora Specijalnog rezevata Jerma.

Prezentacija je zakazana za ponedeljak,  6. avgust sa početkom u 12 časova u Edukativno-obrazovnom centru u sportskoj hali u Dimitrovgradu.

A.T.A.

foto i video: Miki Ilić, Odbranimo reke Stare planine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons