HITNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Glavni razlog dramatičan porast broja obolelih, na stolu NOVE MERE

Zbog prilično dramatične epidemiološke situacije u Srbiji, sa više od 10.000 novozaraženih samo u poslednjih 48 časova, u petak će biti održana nova, hitna sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19… Početak sednice zakazan je za 9.00 časova, a na stolu će, kako saznajemo, biti – nove mere.
Podsetimo, tokom današnjeg dana premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da se, ukoliko ne dođe do smirivanja situacije, neće čekati 1. decembar kako bi se razgovaralo o donošenju novih epidemioloških mera. Pre tri dana ona je, posle sednice Vlade Srbije, najavila da bi sledeća mera, ako sadašnje ne daju adekvatan rezultat, mogla da bude i neka vrsta zabrane kretanja. Na drugoj strani, epidemiolog dr Branislav Tiodorović je istakao da bi moglo da se
razgovara o tri nove mere: daljem skraćivanju radnog vremena prodavnica, kafića i drugih ugostiteljskih objekata, prelasku na rad od kuće u većini firmi, obaveznoj potvrdi za vrtiće da roditelji dece moraju da budu na svom radnom mestu, ali i svojevrsnom ograničenju broja putnika u javnom gradskom prevozu!
Izvor – BLIC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons