GRADINA: PUN KOMBI KRIJUMČARENIH CIGARETA

Carinici su 12. avgusta 2020. godine na ulazu prelaza Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 700 paklica raznih cigareta, koje je kao svoj prtljag pokušala da prokrijumčari putnica jednog kombija.

Prekršaj je otkriven kada je rano jutros za redovnu kontrolu pristigao putnički kombi  bugarskih registarskih oznaka, kojim je osam držvljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Prilikom detaljne kontrole vozila i prtljaga, pronađene su četiri velike torbe, koje su umesto garderobom i ličnim stvarima bile napunjene boksovima cigareta prethodno uvijenim u ćebe.

Kao vlasnica spornih torbi napunjenih boksovima cigareta „rotmans“, „karelia“, „vog“ i „marlboro“, javila se 64-godišnja putnica, koja je carinicima rekla da nisu sve cigarete njene.

Na to je burno reagovao vozač kombija, navodno iznerviran činjenicom što je putnica prenebregla njegova upozorenja o tome šta se ne sme nositi preko granice, pa je čak došlo i do burne svađe, kojoj su prisustvovali svi putnici zajedno sa carinicima i policajcima.

Ostali putnici nastavli su put bez bugarske državljanke kod koje su pronađene torbe pune krijumčarenih cigareta. Protiv nje je pokrenut hitan prekršajni postupak pred nadležnim sudom. 

izvor i foto: Uprava Carina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.