EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U OPŠTINI DIMITROVGRAD NEPOVOLJNА, IZJAVIO PREDSEDNIK OPŠTINE VLADICA DIMITROV

U Republici Srbiji na snazi su strožije mere. Od sinoć do 21. marta u Srbiji će raditi samo prodavnice hrane, apoteke i pumpe. Nadležni upozoravaju da je situacija neodrživa, kao i da ako se ne desi čudo, primena oštrih mera moraće da se produži.Nove antiepidemijske mere najvaljuju i u Republici Bugarskoj. Na epidemiološku situaciji u Dimitrovgradu danas se osvrnuo i predsednik opštine Vladica Dimitrov.

„Situacija u Dimitrovgradu u protekle dve nedelje se prilično pogoršala. Dnevno imamo između 5 do 10 novozaraženih. Na dnevnom nivou se urade oko 80 pregleda, od čega su 20 % prvi pregledi. Povećava se broj starije populacije sa težim kliničkim slikama kao i broj zabeleženih pneumonija“, rekao je u današnjem uklјučenju za RT Caribrod predsednik opštine i komandant štaba za vanredne situacije Vladica Dimitrov.  

„Na lokalnom nivou, jedine mere koje se mogu očekivati, jesu uvođenje vanrednog stanja. Međutim, u ovom trenutku, mislim da nema potreba za tim, jer sve mere koje smo mi doneli, su adekvatne.“ dodao je Dimitrov.

On je još jednom apelovao na sve građane koji još uvek nisu primili vakcinu da to učine.

B.L.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons