EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA KATASTROFALNA, ŠKOLE OD SUTRA NEĆE RADITI, ZATRAŽENA POMOĆ VOJSKE I VEĆI BROJ TESTOVA

Štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad doneo je odluku o zatvaranju osnovne i srednje škole, a biće zvanično zatražena i pomoć Vojske Srbije. Epidemiološka situacija u opštini je katastrofalna, sve je više pacijenata u kovid ambulanti sa teškim upalama pluća, a od zavoda za javno zdravlje zatražen je veći broj testova, istakao je predsednik opštine Dimitrovgrad i komandant štaba za vanredne situacije Vladica Dimitrov.

U kovid ambulantu u Domu zdravlja Dimitrovgrad javlja se veliki broj građana sa teškim kliničkim slikama, pa je epidemiološka situacija u gradu izuzetno loša, rekao je u izjavi za Radio televiziju Caribrod predsednik opštine Dimitrovgrad i komandant opštinskog štaba za vanredne situacije Vladica Dimitrov.

Prema rečima Dimitrova, najveći problem je što je virus zašao u sve pore društva, pa je sada njegovo širenje praktično nemoguće kontrolisati.

Opštinski štab i Dom zdravlja Dimitrovgrad čine napore kako bi se na najefikasniji način locirali pozitivni i sumnjivi na korona virus.

Predškolska ustanova u narednom periodu radiće samo za decu, čija oba roditelja imaju radnu obavezu, a sreću u nesreći predstavlja činjenica da je situacija u staračkom domu trenutno veoma stabilna.

Na današnjoj sednici štaba donete su dodatne mere, usmerene na suzbijanje epidemije korona virusa u Dimitrovgradu.

Dimitrov najavljuje da će u borbu protiv kovida 19 verovatno biti uključena i Vojska Srbije.

Predsednik opštine ističe da su izvršene konsultacije sa opštinama i gradovima, koji su u prethodnim talasima bili u sličnoj situaciji, a da je jedino rešenje zatvaranje u što većem obimu.

Dimitrov je dodao da je situacija alarmantna i da se samo velikom disciplinom građana i privrednih subjekata Dimitrovgrad može izboriti sa ovim talasom korona virusa.

Tradicionalni Balkan teatar fest, kao i Dani caribrodske šušenice zvanično su otkazani, a do sutra će biti poznata sudbina utakmica u ligaškim nadmetanjima, koja u Srbiji nisu prekinuta, a u kojima učestvuju dimitrovgradski klubovi.  

D.J.

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons