DROGA U ŠAMPONU, ŽVAKAMA, DONjEM VEŠU I SMEĆU

Carinici gotovo svakodnevno otkrivaju različite narkotike koje putnici, u bukvalnom smislu, kriju „gde god stignu“: u donjem vešu, obući, kutijama žvakaćih guma, lekova, teglama nutele, u listovima zelene salate, pa i u flašama šampona.

Baš takav slučaj dogodio se 21. jula, na prelazu Gradina, kada su carinici za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojili BMW 3 britanskih registarskih oznaka kojim su putovala dva muškarca i žena. Odvrnuvši poklopac šampona koji je jedan od putnika poneo sa sobom, carinike je zapahnuo jak miris marihuane, jer je putnik tim narkotikom ispunio pakovanje.

Neposredno pre toga, na istom prelazu zabeležen je i pokušaj skrivanja droge u kutiju žvakaćih guma.

Upravo je tako, kesicu presovanog hašiša pokušao da prošvercuje 23–godišnji državljanin Belgije koji je upravljao mercedesom belgijske registracije.

Jedan od sličnih pokušaja osujećen je i 18. jula 2020. godine na Batrovcima, kada je prilikom detaljne kontrole „audija“ norveške registracije carinik u kesi sa smećem pronašao i kesicu presovanog hašiša. Tada je detaljno pregledan i prtljag 29-godišnjeg Norvežanina koji je putovao sam ka svojoj matičnoj zemlji – Turskoj. U njegovom koferu sa stvarima, u neseseru sa kozmetikom, pronađen je još jedan zamotuljak presovanog hašiša.

Tog istog dana na ulaznoj strani Batrovaca detaljno je pregledan i „pežo 308“ francuske registracije, kojim su ka Turskoj putovala dvojica francuskih državljana. Ličnim pretresom su kod vozača u donjem vešu pronađne tri kesice sa više od 100 grama marihuane.

Na izlaznoj strani prelaza Gradina je 18. jula 2020. godine detaljno pregledan „rendž rover“ holandskih registarskih oznaka, kojim je putovala četvoročlana porodica holandskih državljana turskog porekla. Tom prilikom je u neseseru na zadnjem sedištu pronađena kesica marihuane, za koju se kao vlasnik javio 43-godišnji otac porodice, vozač automobila.

Nešto kasnije tog istog dana na ovom prelazu je i u koferu sa garderobom kod belgijskog državljanina turskog porekla pronađeno pakovanje presovanog hašiša. On je sa još jednim sunarodnikom putovao golfom belgijske registracije ka Turskoj, kada su ga carinici selekcijom izvojili za detaljan pregled i kako se ispostavilo, nisu pogrešili.

Par sati kasnije detaljano je pregledan i „porše“ nemačke registracije, kojim je troje holandskih državljana putovalo ka Turskoj. Tom prilikom je u džepu pantalona koje je vozač nosio na sebi pronađena kutija od tableta, u kojoj su, umesto deklarisanih lekova, otkriveni kesica presovanog hašiša i 29 raznobojnih tableta ekstazija.

izvor i foto: carina.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.