DNEVNI IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT ZA COVID 19

DNEVNI  IZVEŠTAJ  ZZJZ PIROT  ZA COVID 19

19.10.2020.g.  PIROTSKI OKRUG

          Od početka epidemije do 19.10.2020.g. na području okruga ukupno је uzorkovanо 3911 brisеva na RT-PCR. Danas, 19.10.2020. uzorkovano je i poslato 10 briseva u laboratoriju “VATRENO OKO “ u Nišu.

Na dan 16.10.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 16 uzoraka i svi su NEGATIVNI.

        Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas laboratorijski je potvrđeno 380 osoba: u Pirotu 256, Babušnici  38, Beloj Palanci : 82; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas registrovano je 26 umrlih lica.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 223 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-145, Bela Palanka-62, Babušnica-13 i Dimitrovgrad –3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (8 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA, ali STABILNA. I dalje se registruju POJEDINAČNI SLUČAJEVI. Epidemiološkim ispitivanjem pozitivnih osoba otkrivaju se i oboleli članovi porodica. Povećava se broj pregleda u COVID ambulantama u okrugu.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se tri osobe koje nisu  sumnjive na COVID-19.

 Uzimajući u obzir pogoršanje epidemiološke situacije u R Srbiji, POTREBNO JE DOSLEDNO POŠTOVATI  MERE PREVENCIJE,  naročito u zdravstvenim ustanovama, školama, vrtićima, firmama, fabrikama, javnim ustanovama…

                                                                                            Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

                                                                                                   Zavod za javno zdravlje Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.