DANAS JE U ISTANBULU ZVANIČNO OTVOREN GASOVOD TURSKI TOK

Danas je u Istanbulu zvanično otvoren gasovod Turski tok. Ceremoniji su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Bugarske Bojko Borisov i predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan.

Tokom susreta, Vučić i Borisov razgovarali su o razvoju saobraćajne i energetske infrastrukture.

Bugarski premijer je informisao Vučića o postignutom napretku radova na proširenju gasovoda od tursko-bugarske do bugarsko-srpske granice. Borisov je dodao da će realizacija projekta Balkanski tok obezbediti mogućnost dostavljanja prirodnog gasa iz različitih izvora po konkurentnim cenama kako za Bugarsku, tako i za susede i region jugoistočne Evrope. Sa svoje strane prdsednik Vučić je potvrdio da će Srbija projekat takođe nazvati Balkanski tok.

Premijer Borisov je istakao i da se ka Srbiji gradi autoput Evropa. „Jedna deonica biće gotova do leta, a druga je u proceduri“, naglasio je Borisov. U novembru prethodne godine Borisov je posetio Srbiju, gde je zajedno sa predsednikom Vučićem učestvovao u zvaničnoj ceremoniji otvaranja deonice autoputa na koridoru 10 od Niša do bugarske granice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons