ČESTITKA PROSVETNIM RADNICIMA – DEJAN MILEV, ČLAN OPŠTINSKOG VEĆA ZADUŽEN ZA OBRAZOVANJE I INFORMISANJE

Poštovani prosvetni radnici,
Šta god da se kaže ili napiše o Vašoj profesiji ili značaju Vašeg rada biće nedovoljno. Naša sredina je jedna od boljih, jer nam daje priliku da poštujemo i nosimo zavete i Ćirila i Metodija, i Dositeja, i Vuka Karadžića, i Paisija i Boteva, ali i mnogih drugih.

Lična i opštenarodna zahvalnost prema ovim slavnim ličnostima sačuvale su nas i razvile u dobre ljude sa vizijom konstantnog napretka.

Nažalost, previše je sada izazova i prepreka kada je prosveta u pitanju. I sada, kada su nam okolnosti zadale udarac postavlja se pitanje na koga se osloniti kada je reč o budućnosti naše dece.
Većina očekuje emotivne reči, ali učitelji zaslužuju više i to se ne meri samo uvećanjem njihovih plata. Znam da je malo njih koji su poklekli današnjim izazovima i da većini nije uopšte lako, znam kako je kada se pitate kako i zbog čega dalje, znam kako je teško kada ste razočarani, ali isto tako znam da kada su u pitanju naša deca, naša budućnost, niko nema pravo na umor, razočarenje i predaju.
Danas se obraćam onim učiteljima koji još uvek lutaju među administracijom i prekomernim očekivanjima društva tražeći svoju slobodu.

Danas, naše društvo ima potrebe više nego ikada za učiteljima prosvetiteljskog duha.

Danas je dan kada se obraćam prosvetiteljima današnjice – onima, koji kod dece bude radoznalost za znanjem, bude ideale o slobodi i pravdi.
Trebamo Vas!
Srećan dan prosvetnih radnika.

U potpisu Dejan Milev, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje i informisanje

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons