CARINICI NA GRANIČNOM PRELAZU GRADINA SU, U SARADNJI SA POLICIJOM SPREČILI KRIJUMČARENJE OKO 850 GRAMA ZLATNOG NAKITA I 15 BOKSOVA CIGARETA SA STRANIM AKCIZNIM MARKICAMA

Carinici na graničnom prelazu Gradina su, u saradnji sa policijom, 1. februara sprečili krijumčarenje oko 850 grama zlatnog nakita i 15 boksova cigareta sa stranim akciznim markicama, saopšteno je iz Uprave carina. Prekršaj je otkriven u popodnevnim satima na ulaznu u zemlju, u putničkom kombiju „ford galaksi“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je iz Bugarske ka Nemačkoj putovalo petoro bugarskih državljana.

Tokom detaljne kontrole vozila, u jastuku su pronađene dve zlatne ogrlice i narukvica, ukupne težine oko 700 grama, čija je vrednost procenjena na gotovo tri miliona dinara. U prtljagu je zatim pronađeno još 17 različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 80 grama, a u koferu jednog od putnika još 9 zlatnih narukvica i dva prstena, čija je ukupna težina oko 70 grama. U šupljinama sedišta vozila pronađeno i 15 boksova cigareta.

Neprijavljeno zlato i cigarete biće predmet hitnog prekršajnog postupka, koji je pokrenut pred nadležnim sudom.

foto: http://www.upravacarina.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.