BUGARSKA DELEGACIJA POSETILA OKRUŽNU PRIVREDNU KOMORU PIROT

        Bugarska diplomatska delegacija predvođena generalnim konzulom Republike Bugarske u Nišu Edvinom Sugarevim i rukovodiocem Službe za trgovinsko – ekonomske odnose Ambasade Bugarske u Beogradu Georgijem Gajtandžievim posetila je Pirot. Tom prilikom u UOP Komori Pirot organizovan je sastanak delegacije sa predstavnicima privrednih subjekata, a nakon toga i prijem kod gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića i načelnice Pirotskog upravnog okruga Dragane Tončić. Gosti su u pratnji domaćina obišli i Slobodnu zonu Pirot.

Na sastanku su predstavljene Slobodna zona Pirot i Bugarsko-Srpska trgovinsko-industrijska komora i njihove aktivnosti, posebno na planu spoljne trgovine i specifičnosti odnosa sa Bugarskom.

Delegacija je u Pirotu boravila na poziv predsednika UOP Komore Pirot Dragana Kostića, a sastanku su prisustvovali predstavnici privrede sa područja pirotskog okruga, koji su predstavili svoje firme i razgovarali o mogućnostima zasnivanja i unapređenja poslovne saradnje sa bugarskim privrednicima.

 

D.V.

foto i video: Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons