Brnabić: Od juče trend širenja epidemije, Srbija ima spremnih 6.000 kreveta za obolele

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ukazala je na zaključak stručnjaka sa sednice Kriznog štaba da je od juče počeo trend ubrzavanja širenja koronavirusa. Srbija ima spremnih 6.000 kreveta za obolele. Premijerka kaže da će vanredno stanje trajati i četiri meseca ako to bude potrebno. Dodatno pooštrene mere za naše građane koji vraćaju iz inostranstva, a kod kojih je potvrđen virus.

Premijerka Ana Brnabić kaže da je zaključak stručnjaka, epidemiologa i infektologa da je od juče počeo trend ubrzavanja širenja epidemije. 

„Imamo šest osoba na respiratorima u ovom trenutku i drago mi je da smo uveli oštrije mere da bismo sačuvali najosetljiviji grupu, starije od 65 godina“, rekla je premijerka i istakla da će dani pred nama biti važni.

Ako treba, vanredno stanje i četiri meseca

Premijerka je rekla da će vanredno stanje trajati i četiri meseca, ako to bude potrebno, da bi se spasio i jedan ljudski život.

Lično smatra i da bi trebalo hermetički zatvoriti granice Srbije.

„Ako bude potrebno i epidemilolozi i infektolozi kažu da nije bezbedno da se ukida vanredno stanje, pošto smo videli zemlje gde su bile drastične mere i pad broja zaraženih i smrtnosti, a da su imale drugi pik (vrh) kada su napustili mere. Proučili smo sve mere i bićemo izuzetno oprezni“, rekla je Brnabićeva.

Ističe da je i predsednik Srbije isto za to da treba hermetički zatvoriti granice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.