AKTUELNO: GOST VLADICA DIMITROV (ČETVRTAK 20:05)

         U četvrtak 5-og aprila gost emisije Aktuelno Televizije Caribrod biće Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad. Predsednik opštine odgovaraće i na pitanja građana, koja možete postaviti putem sajta Radio televizije Caribrod – www.rtcaribrod.rs.

Vaša pitanje postavite u komentarima ispod.

11 thoughts on “AKTUELNO: GOST VLADICA DIMITROV (ČETVRTAK 20:05)

 • 04/04/2018 at 09:44
  Permalink

  Kakvi su finansijski efekti uvođenja naplate parkiranja (odnos prihodi – rashodi)? Postoje li neki parametri za prva 2 meseca i da li mislite da je saobraćajna situacija u centru grada bolja nego pre 2 meseca?

  Reply
 • 04/04/2018 at 09:52
  Permalink

  Da li će biti završena rekonstrukcija puteva koji su oštećeni izgradnjom Koridora 10, kao i regulacije korita Nišave u tom delu, ako se ima u vidu da 30. juna ove godine ističe kreditni aranžman države sa Svetskom bankom, a država pokušava da deo sredstava preusmeri na sanaciju novog klizišta kod starog rezervoara na putu za Gornje Gradinje?

  Reply
 • 04/04/2018 at 13:02
  Permalink

  PITANJE ZA PREDSEDNIKA OPSTINE: DA LI SU RADNICI KAO I U SLUCAJU NAPLATNIH RAMPI U ZELJUSI PRIMLJANI BEZ IKAKVOG KONKURSA ,SAMO“ ODABRANI“ U PRIHVATMO-MIGRACIONOM CENTRU U DIMITROVGRADU? UNAPRED ZAHVALNA!

  Reply
 • 04/04/2018 at 13:03
  Permalink

  Pitala bih predsednika, da li zabrana zapošljavanja važi za sve gradjane Dimitrovgrada,pošto je očigledno da je svaki dan sve više zaposlenih lica u javnom sektoru (Opština,Socijalna zaštita,Nacionalna služba za zapošljavanje, SC Park,Migracioni centar ,Naplatne rampe, Granični prelaz Gradina…),dok pojedini akademci nemajući drugog izbora,migriraju,radeći bilo šta, samo da bi preživiveli?
  Ja se izvinjavam u nabrajanju sam izostavila i Narodnu biblioteku ,ako vam nije tesko, spomenite i nju! Pozdrav.

  Reply
 • 04/04/2018 at 13:04
  Permalink

  1. Građani Dimitrovgrada – naselja Strošena češma, ali i građani drugih delova grada, počev od 2004. godinepodnosili su u više navrata zahteve da se građevinski uredi mesto zvano „Širinta“, koje je sada obuhvaćeno i nosi naziv „Trg Strošena češma“. Međutim, svi ovi zahtevi su ignorisani uz različita obrazloženja. Napominjemo da su svi zahtevi blagovremeno dostavljani kako bi se imali u vidu kod planiranja budžeta. Prilažemo kopije svih zahteva: od 19.11.2004., od 18.12.2015., od 21.06.2016. i od 29.09.2016.
  Razlog zbog koga je potrebno da se ovaj prostor uredi je i to što se tu nalazi rezervoar tzv. Strošene česme, koja je simbol čitavog naselja, a datira iz 1903.g., dakle gradili su je Bugari kad je Dimitrovgrad (Caribrod) bio u granicama Bugarske. Od rezeroara preko „Širintu“ do same česme se prostiru vodovodne cevi. Jasno je da ovo prirodno i istorijsko dobro treba da bde sačuvano. Da ne govorimo o tome da se voda i dalje koristi za piće, bez obzira što se nikako ne održava i što je neka od prethodnih vlasti postavila tabele upozorenja da voda nije za upotrebu za piće i pripremanje hrane. Valjda je vlastima bilo lakše da postave ove table nego da ulože neki dinar i da se rezervoar očisti, ali i da se česme takođe čiste.
  Parcela na kojoj se prostire „širinta“ nosi broj 1596, a vlasnik je Republika Srbija, a korisnik Opština Dimitrovgrad.
  2. Zbog čega u opštinskoj upravi postoje inspektori u raznim oblastima, ako na zahtev oštećenih stranaka uvek odgovaraju da nemaju ingerencije i stranke upućuju na sud. Tek kad se stranke obrate nadležnom Ministarstvu, kao što je Ministrstvo državne uprave i lokalne samouprave, onda se vidi da nisu u pravu, odnosno da svoj posao ne obavljaju iz nepoznatih razloga.
  3. Molim Vaš komentar na činjenicu da jeporušena kuća u kojoj je rođen naš filmski režiser Zlatan Dudov i da sav šut i preostali nameštaj i ostaci zimnice od potonjih stanara ove kuće stoje i dalje neobezbeđeni, predstavljaju opasnost od zaraze i raznih poljskih štetočina za okolne stanare.
  4. Šta se dešava sa kablovskom televizijom? Vlasnici KDS-a koji su uvođenje naše televizije pošteno platili, a nakon njene prodaje privatnom licu izgubili sve, pa trenutno nemaju ni sliku, ni ton ni na jednom kanalu (izuzetak su šund kanali: Pink, Hepi…) – ogorčeni su, pa ja, kao jedna od tih vlasnika, izjavljujem da više neću da plaćam nijednu pretplatu – ni za RTS preko računa za struju ni našu.

  Reply
  • 04/04/2018 at 19:16
   Permalink

   Pa da bi mogli da uzivate u Vucicevim recitalima i dobrom zivotu, zbog toga samo Hepi i Pink.

   Reply
 • 04/04/2018 at 13:04
  Permalink

  Da li predsednik zna da u opštini Dimitrovgrad postoji selo Petačinci i kakav je put do tog sela? Ja sam voljna da ga odvedem da vidi taj put…

  Reply
 • 04/04/2018 at 13:05
  Permalink

  U ime meštana Beleša i Željuše (Rasadnik) pitanje:
  Kada će biti završeni radovi na ulici Georgi Dimitrov?
  Na prvoj deonici, koja je građena pre više od 3 godine, propusti ne funkcionišu jer kanal sa strane naselja uopšte nije građen (čišćen), već je i zatrpavan rizlom prilikom izvođenja radova na trotoaru, koji je bez ivičnjaka, betonski potporni zidovi – stari su porušeni, a novi nisu urađeni (u nivou Stočarevih hala) obrušava se rizla i puni kanal a ujedno i zatvara propust.
  Prilikom naglo topljenja snega ilijače kiše voda ispuni kanal, ne otiče, leži dok je zemlja ne upije.
  Poučeni iskustvom plašimo se poplave.

  Reply
 • 04/04/2018 at 13:06
  Permalink

  1. Zašto je zemljište, upisano u knjigama agencije i katastra, različito od stvarnog stanja na terenu?

  2. Zemljište na teritoriji opštine, malih parcela u posedu je više vlasnika i nekategorisano je i neobrađeno. što je po mojoj proceni oko 70 posto. Nije li to zabrinjavajući faktor?

  3. Veoma smo daleko od digitalizovanu poljoprivrednu proizvodnju.Da li opština ulaže u visokokvalifikovani agroinženjerski kadar, koji nam je neophodan?

  4. Kakve su mogućnosti da Bugari, poreklom iz našeg kraja, koji imaju želju da sagrade vikendicu u svom rodnom selu, budu oslobođeni od plaćanja svih dažbina¬?

  5. Može li se Mazgoško vrelo sa tri obročna krsta i novosagrađenom crkvom, proglasiti za turističku destinaciju?

  6. Da li je opština voljna da renovira zgradu škole u selu Mazgoš, koja bi se koristila od strane škola za nastavu u prirodi?

  7. Predlog: na Trakijsko-turskom drumu izgraditi sezonski granični prelaz, zvani Viljina vodica. Taj drum povezuje Godeč, Smilovci, Dimitrovgrad, Petrlašku pećinu, Krupac…

  Reply
 • 04/04/2018 at 19:14
  Permalink

  Dali ce na naplatnoj rampi biti otvoren mesni odbor SNS i kako mogu da postanem clan?

  Reply
 • 04/04/2018 at 19:16
  Permalink

  1. Caribrodu nedostaje razvoj privrede, malog i srednjeg preduzetništva. Statistike pokazuju da privredni rast ne postoji. Tržište rada takođe ne postoji. Ne postoji ponuda radnih mesta – ali – nedostaju i radnici (paradoksalno, ali je tako). Koje to privredne sektore Caribrod planira strateški da razvija kako bi omogućio razvoj privrede koja bi stvorila radna mesta?

  2. Caribrod mora da postane poželjan grad za život i biznis. Zadnje stambene zgrade izgrađene su sredinom 1980-tih godina (a i one su u polu-raspadnutom stanju). Jedini sadržaj koji se nudi mladima nakon 20h su kafići i kafane. Na koji način gradska vlast smatra da može da zadrži mlade i da im omoguće sigurnu budućnost u Caribrodu?

  3. Zašto komunalna inspekcija toleriše bacanje pepela u kontejnerima (koji se onda često zapale)? Zašto se toleriše iskrcavanje drvenog ogreva po ulicama i trotoarima, čime se uništavaju i ulice i trotoari, a deca se dovode u opasnost jer se igraju po sredini ulice.

  4. Većina gradskih ulica nema odgovarajući trotoar. Hodanje po ulici više nije bezbedno kao nekada, niti je normalno. Planira li grad rekonstrukciju ulica u tom smislu?

  5. „Vadata“ prolazi po sredini Caribroda. Ujedno je to i jedno od najvećih rugla u gradu. Bivša autobuska stanica i bivši GID su takođe rugla i izvori zaraze. Itd,.. da ne nabrajam. Planira li grad rekonstrukciju i prenamenu takvih lokacija?

  6. Zašto predsednik opštine i gradska uprava svake godine polažu vence na spomenik Vasilu Levskom (koji nema poveznicu s Caribrodom, nije rođen u Caribrodu niti je nekada bio u Caribrodu – podjednako kao i Georgi Dimitrov – moglo bi se reći da su i jedan i drugi za Caribrod „mitska bića“) – ali – u isto vreme se NE borite da se Caribrodu vrati ime koje je povezano sa svima koji su rođeni, odrasli, ostareli i umrli kao Caribrodžani?

  7. I za kraj pitanje iz domene zdravstva – da li se kao Caribrodžanin, otac i lekar zalaže da se nove generacije ponovo rađaju u Caribrodu? Ili jednostavno, da li se zalaže da se u Caribrodu ponovo otvori porodilište?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons