30 ДАНА ПРИТВОРА ЗА ЧЕТВОРИЦУ КРИЈУМЧАРА

У координираној акцији Заједничких снага Војске Србије и Министарства унутрашњих послова и граничне полиције ухапшене су четири особе у насељу Краљевица у Зајечару које су покушале да прокријумчаре 25 илегалних миграната.

Мигранти су затечени у аутомобилима „лада“, којим је управљао М. Ђ. (1956) и „форд фиеста“, који је возио Д. М. (1994), у којем је на месту сувозача био Н. Ј. (1993), сви држављани Републике Србије из околине Шапца. Њима је помагао А.Х. (1998) из Авганистана.

Судија за претходни поступак Основног суда у Зајечару одредио је притвор до 30 дана кријумчарима због постојања основане сумње да су извршили кривично дело неовлашћени прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Од 22. јула до данас, Заједничке снаге војске и полиције откриле су више од 15.300 миграната који су илегално покушали да пређу државну границу. Од тог броја, њих око 14.000 одустало је од намере илегалног преласка по уочавању припадника Војске и полиције, док су остали превезени у прихватне центре широм Србије.

У више од 80 различитих акција, до сада је ухваћен 91 кријумчар, док се за 23 и даље трага. Највећи број кријумчара је из Србије, њих 70, док су остали из Бугарске (11), Пакистана (5), Авганистана (4) и Холандије (1). Они су покушали илегално да превезу на север Републике Србије више од 1.200 миграната. У овим акцијама Заједничке снаге привремено су одузеле укупно 62 путничка возила и 37 мини вен комби возила које су користили кријумчари.

извор: Министарство одбране

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.