У ТОКУ ПРИПРЕМЕ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ДЕОНИЦЕ ПУТА ТРНСКИ ОДОРОВЦИ – КУСА ВРАНА

Интензивирани су радови на припреми за асфалтирање деонице пута од села Трнски Одоровци према Куса Врани, сазнајемо од Жана Цоневића, већника за комуналну делатност и путну инфраструктуру.

Стручне службе извршиле су процену стања на терену и утврдиле да конструкција пута не захтева додатна ископацања, тако да ће бити асфалтирано око 2 километра пута, уместо раније планираних километар и 600 метара. Ширина коловозне траке са банкинама са обе стране, износиће 4 метра, а биће постављено и пет цевастих пропуста пречника 80 центиметара за одвођење атмосферских вода. Читавом дужином коловозне траке биће изграђен јарак, који ће служити као додатна заштита од атмосферских вода, истиче Цоневић. Планирано је да дебљина асфалтног слоја буде 6 центиметара. Очекује се да радови на асфалтирању почну 20. марта, а рок за њихов завршетак је 30 календарских дана. Укупна вредност инвестиције са ПДВ-ом је близу 16 милиона и 950 хиљада динара, а извођач радова је ПЗП Трејс Ниш.

Након завршетка планираних радова, на путу Трнски Одоровци – Куса Врана остаће неасфалтирана деоница од 2,4 километра, а то планирамо да завршимо у наредном периоду, закључује већник Жан Цоневић.

фото: архива РТЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.