УРУЧЕНИ ПАКЕТИЋИ МАЛИШАНИМА У СЕЛУ ДРАГОВИТА И КУСА ВРАНА

             Још само 4 дана остало је до Нове године. Поред украшавања јелки, организовања  дочека, актуелна је и подела поклона најмлађима. Пакетићи су само још један разлог више што деца воле Нову годину. Са људима из Хендикепа, посетили смо села Драговиту и Куса Врану. Повод је била подела пакетића  деци која живе у ова два забачена села.

              У школи у селу Драговита, коју тренутно похађају два ученика, наставу спроводи  Данијела Виденов.  Наставниица разредне наставе у овом селу ради већ 12 година и каже да је већ навикла на специфичности оваквог посла, са мало деце у комбинованом одељењу. Ученици су чланови породице Анђелков, Стефан је старији брат, ученик другог разреда, док његова сестра Тања похађа наставу за предшколарце.


                    Присуствовали смо и подели пакетића у  селу Куса Врана у породици Гештамов, где тренутно живи седморо чланова. Породицу чине три генерације и живе у јако тешким условима. Кући прети урушавање, прокишњава и без купатила је, без основних услова за живот.

               Укупна примања, која добијају, нису довољна, јер  како кажу једва преживљавају. Из ове породице, најстарији малишан ће кренути следеће године у предшколско. Тим поводом се покреће питање, где ће се ова деца школовати. Како у селу има још двоје деце у још једној породици, можда то буде довољан разлог да се школа у селу, после много година, поново отвори.

фото: Бојан Глигоров

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.